Åsa Westman

ÅSA WESTMAN

"Ur känslan att vi producerar och konsumerar för fort och för mycket växte tanken att försöka skapa nytt av sånt som annars skulle kastats… allt tillverkat för hand, stygn för stygn, knut för knut...

alla kuddar, armband, väskor, börsar var och en olika och unik byggd av rester… återvunna…

jag samlar samlar samlar och syr, väver, knyter i… restullgarner från broderade kuddar, utslitna lakan, överblivna vävgarner, den gamla uttjänta morgonrocken, skänkta plagg från stadsmissionen, svärmors skatt av färdigklippta trasor, pappas gamla tröjor, grannens lakan, ett trasigt draperi, allt tvättas och klipps till fina trasor… sedan väver jag i min vävstol och knyter ryaknutar... kantbandar med gamla sidenripsband från Paris… rester av kläder från kuddbaksidor blir armband med broderier sydda med skänkt blankt grått lingarn, textila bärkassar av rester av sömnadsprojekt… dekorerat med fina metallringar från svärfars verkstad…".


Textilhantverkare inom konstsömnad och väv verksam i Gävle och Stockholm.

Jag har en lång bakgrund inom teater och scenkonst som producent men har de senaste åren växlat spår och arbetar nu med egna produkter inom textil och gör även sömnadsarbeten till konstnärer.

Sedan mitten av 90talet har jag parallellt med mitt arbete som producent utbildat mig inom konstsömnad och bildväv på HV skola.

 

KONTAKT:

asawestman@yahoo.comCopyright © All Rights Reserved